Innovative tider i det danske erhvervsliv

Da finanskrisen indtraf i 2008 steg arbejdsløsheden fra et nærmest historisk lavt niveau på 3,1% til 7,2 % i 2009 – og den nåede op på hele 7,9 %, inden kurven begyndte at vende igen. Siden er arbejdsløsheden endnu ikke nået tilbage til de 3 % men er heller ikke længere lige så høj – så det går den rette vej.

Ud af boksen blev vejen ud af arbejdsløshed

I mellemtiden har arbejdsløsheden tvunget mange arbejdsdygtige danskere til at tænke ud af boksen i deres søgen efter arbejde; både når det kom til at søge job i etablerede virksomheder, men også når denne jobsøgning bare ikke ville give pote. Mange danskere har siden 2008 kastet sig ud i at starte sit eget, så de på den måde var sikker på at have arbejde. Det har resulteret i en masse nichebrancher og nyopstartede enkeltmandsvirksomheder, som siden enten er gået i sig selv eller blomstret op og blevet til en etableret virksomhed.

Selvom arbejdsløsheden er blevet lavere, så er det stadig vejen frem for mange, at det er ud af boksen-tænkning, der skaber arbejdspladser – både for sig selv og andre. Det handler om at bruge sit netværk og tænke i huller i markedet, for at finde frem til den helt rette vej at gå. Det kan sagtens betale sig at tænke i petitesser; hvilket behov har de fleste – stort eller småt – som du kan dække? Og hvem kender du, der kan åbne døre og hjælpe dig?

En altmuligmand til private og erhverv

Lige præcis disse tanker har manden bag Dansk Handyman Service gjort sig. Han har set behovet for at kunne ringe til en, der har hænderne skruet ordentligt på, som kan hjælpe til med stort og småt i og omkring huset, når man selv har en hektisk og travl hverdag med job, børn, fritidsinteresser og i det hele taget bare andre ting, man hellere vil prioritere. Han har skabt sig et netværk af altmuligmænd, der kan komme til undsætning, når man har brug for hjælp til indendørs eller udendørs opgaver. Står du f.eks. og mangler en handyman i Ebeltoft, kan du via hans hjemmeside finde frem til, hvilken handyman i hans netværk, der kører i det område. Er der flere, der gør det, kan du læse lidt om deres spidskompetencer, og på den baggrund kan du så beslutte, hvem du vil kontakte, så du kan få hjælp. På den måde lukker Dansk Handyman Service det hul i markedet, hvor man i årevis har stået og sagt “Findes der ikke en, man kan ringe til, der kan ordne den slags?” – for det gør der nu.